Nagovor predsednika

Spoštovani starši in nogometaši

V obdobju po koncu nogometne sezone, ko naj bi se v glavnem vse skupaj umirilo in gredo igralci na zaslužene počitnice, je v klubskih upravah najbolj delovno in stresno. To je obdobje, ko se manjši in predvsem finančno šibkejši klubi borijo za svoje igralce, medtem ko večji in finančno močnejši klubi igralcem obljubljajo blesteče kariere in tudi določena finančna sredstva v zameno za igranje v njihovem klubu. Ker je socialna varnost v Sloveniji slaba in številne družine težko shajajo iz meseca v mesec, lahko nekaj deset ali sto evrov štipendije mesečno pomeni velik prispevek k družinskemu proračunu. Potrebno pa se je zavedati, da ko otrok začne igrati za denar oziroma v okviru pogodbe z zastopnikom (managerjem), to običajno predstavlja velik dodaten pritisk na mladega nogometaša in v določenem trenutku ovira za njegov nadaljnji razvoj.

Dragi prijatelji NK Interblock
 
končana je tekmovalna sezona 2017/2018 v NZS ligah. Na koncu se nam je izteklo po željah in vse selekcije so si zagotovile novo sezono tekmovanja na najvišjih nivojih tekmovanja (1. liga NZS starejši dečki U15 zahod ter 1. liga NZS kadeti in mladinci). Kot radi rečejo trenerji, trpeli smo, vendar smo zdržali kljub pritiskom in mnogim neugodnim okoliščinam. V ponedeljek, dan po odločilnem tekmovalnem vikendu, je bil dan za slavje. Za upravo pa se začenja trdo delo, da se sezona finančno zaključi, hkrati pa razreši dileme o ekipi trenerjev za novo sezono, ker si ne želim, da bi v naslednji sezoni do konca trepetali za obstanek. Nivo igranja v ligah NZS namereč zahteva ustrezno kadrovsko sestavo in materialne pogoje za vse selekcije kluba. Glede slednjih bo treba mnoge stroške optimizirati, predvsem pa odigrati še eno sezono na obstoječi umetni travi, kajti zelo malo verjetno je, da jo bomo imeli možnost zamenjati pred novo sezono. V teh dneh je bilo zelo veliko pogovorov glede kadrovske sestave, tako v trenerskih vrstah kot med igralci. Za slednje in njihove starše bodo pogovori še potekali, ker jim želimo predstaviti nov načrt delovanja kluba. Predvsem pa vsem zagotavljam, da bomo naredili korak naprej v organizaciji dela, tako uprave kluba kot pri delu z mladimi nogometaši.

Zapis mame najstnika

Pozdravljeni,

čeprav to ni moj zapis, sem prosil za avtorizacijo objave, ker se z njim zelo strinjam. Morda se bo komu na prvi pogled zdelo, da nima povezave s klubom in njegovim delovanjem, vendar jo ima bolj kot si predstavljamo. Nogomet še zdaleč ni samo igra 90 minut na tekmi. Za tiste, ki sanjajo, da bi postali profesionalni nogometaši, je to način življenja. Vsekakor branje vredno razmisleka.

Spoštovani starši in dragi mladi nogometaši,

v zadnjem času sem dobil kar nekaj namigov, da igralci NK Interblock igrajo športne stave in da bi moral klub pri tem posredovati. Za igranje športnih stav med mladimi nogometaši sem v preteklosti že večkrat slišal, kar pomeni, da se zgodba ponavlja, le akterji so novi. Žal mladi nogometaši še zdaleč niso edini, ki se ukvarjajo s športnimi stavami oziroma igrami na srečo. Po zakonu lahko igre na srečo igrajo le polnoletne osebe, vendar se zaradi nenadzorovanja tako spletnih kot uličnih stavnic, s tem ukvarjajo tudi mladoletni. Saj menda veste, kako pridejo nepolnoletni fantje in dekleta v Cirkus, kajne?

Stran 1 od 2

NK Interblock

Tesovnikova 54, 1000 Ljubljana
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
ID številka za DDV: SI 95605746
Matična številka: 5241308000

Socialna omrežja