Nagovor predsednika

Realnost in iluzija razvoja igralcev

Spoštovani,

kljub temu, da sem pred kratkim zapisal nekaj misli na temo prestopnega roka, želim in moram zaradi zaščite interesov kluba, pojasniti še nekaj dejstev. Sicer se zdijo dejstva splošno znana, vendar samo neposredno vpletenim v klubih in deloma tudi staršem in otrokom, ki igrajo v višjih selekcijah in jih klubi vabijo v svoje sredine. V poletnem prestopnem roku, ki sicer traja od 1.7. do 31.8., je možno zamenjati klub tako, da do 15.7. starši pošljejo v klub priporočeno pošto z zahtevo za izpisnico. Registracija v novem klubu je na osnovi priporočene pošte možna tudi brez izpisnice. Po tem roku je prestop možen samo na osnovi dogovora med kluboma, pri čemer je potrebno upoštevati tudi nadomestila za vzgojo in razvoj (t.i. odškodnine) za igralce v kadetskih in mladinskih selekcijah. Nadomestila in količniki za reprezentante so navedeni v pravilniku NZS. Odškodnina je delno nadomestilo klubu za vlaganje v vzgojo in razvoj igralcev. Mnogi se namreč ne zavedajo, da vadnina predstavlja zgolj del potrebnih sredstev za delovanje kluba.

Spoštovani starši in nogometaši

V obdobju po koncu nogometne sezone, ko naj bi se v glavnem vse skupaj umirilo in gredo igralci na zaslužene počitnice, je v klubskih upravah najbolj delovno in stresno. To je obdobje, ko se manjši in predvsem finančno šibkejši klubi borijo za svoje igralce, medtem ko večji in finančno močnejši klubi igralcem obljubljajo blesteče kariere in tudi določena finančna sredstva v zameno za igranje v njihovem klubu. Ker je socialna varnost v Sloveniji slaba in številne družine težko shajajo iz meseca v mesec, lahko nekaj deset ali sto evrov štipendije mesečno pomeni velik prispevek k družinskemu proračunu. Potrebno pa se je zavedati, da ko otrok začne igrati za denar oziroma v okviru pogodbe z zastopnikom (managerjem), to običajno predstavlja velik dodaten pritisk na mladega nogometaša in v določenem trenutku ovira za njegov nadaljnji razvoj.

Kljub kratkemu obdobju in prenekaterim spremembam v trenerski piramidi, je NK Interblock pripravljen na nove izzive ter predvsem trdno in kakovostno delo.

Zahvaljujemo se vsem dosedanjim članom za prispevek k delovanju kluba in jim želimo veliko sreče v nadaljevanju trenerske kariere. Zahvala velja dosedanjemu vodji mladinskega pogona Darku Karapetroviću, ki prevzema vodenje članske selekcije s ciljem uvrstiti se v 3. SNL, pomočniku mladinskega trenerja Igorju Laziću, pomočniku kadetskega trenerja Blažu Brezovačkemu, trenerju vratarjev Ivu Tahiroviću, trenerju selekcije Alešu Mežnaršiču, ki je sprejel velik izziv in postal trener kadetske ekipe NK Domžale, kondicijskemu trenerju Mihi Tomcu ter pomočniku selekcije U14 Tadeju Pavliču.

Zapis mame najstnika

Pozdravljeni,

čeprav to ni moj zapis, sem prosil za avtorizacijo objave, ker se z njim zelo strinjam. Morda se bo komu na prvi pogled zdelo, da nima povezave s klubom in njegovim delovanjem, vendar jo ima bolj kot si predstavljamo. Nogomet še zdaleč ni samo igra 90 minut na tekmi. Za tiste, ki sanjajo, da bi postali profesionalni nogometaši, je to način življenja. Vsekakor branje vredno razmisleka.

Stran 1 od 2

NK Interblock

Tesovnikova 54, 1000 Ljubljana
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
ID številka za DDV: SI 95605746
Matična številka: 5241308000

Socialna omrežja