Nagovor predsednika ob koncu sezone 2017/18 in načrti za začetek nove sezone

01 June 2018 Objavil: 
Dragi prijatelji NK Interblock
 
končana je tekmovalna sezona 2017/2018 v NZS ligah. Na koncu se nam je izteklo po željah in vse selekcije so si zagotovile novo sezono tekmovanja na najvišjih nivojih tekmovanja (1. liga NZS starejši dečki U15 zahod ter 1. liga NZS kadeti in mladinci). Kot radi rečejo trenerji, trpeli smo, vendar smo zdržali kljub pritiskom in mnogim neugodnim okoliščinam. V ponedeljek, dan po odločilnem tekmovalnem vikendu, je bil dan za slavje. Za upravo pa se začenja trdo delo, da se sezona finančno zaključi, hkrati pa razreši dileme o ekipi trenerjev za novo sezono, ker si ne želim, da bi v naslednji sezoni do konca trepetali za obstanek. Nivo igranja v ligah NZS namereč zahteva ustrezno kadrovsko sestavo in materialne pogoje za vse selekcije kluba. Glede slednjih bo treba mnoge stroške optimizirati, predvsem pa odigrati še eno sezono na obstoječi umetni travi, kajti zelo malo verjetno je, da jo bomo imeli možnost zamenjati pred novo sezono. V teh dneh je bilo zelo veliko pogovorov glede kadrovske sestave, tako v trenerskih vrstah kot med igralci. Za slednje in njihove starše bodo pogovori še potekali, ker jim želimo predstaviti nov načrt delovanja kluba. Predvsem pa vsem zagotavljam, da bomo naredili korak naprej v organizaciji dela, tako uprave kluba kot pri delu z mladimi nogometaši.
 
Trenerska piramida pa bo v novi sezoni naslednja:
 
Darin Vitanc - trener mladincev (U19) in vodja mladinskega pogona (U14 do U19) 
Jure Djordjević - trener kadetov (U17 in U17B)
Aleš Mežnaršič - trener U15 in U9
Boris Horvat - trener U14 
Zlatko Vučenović - trener U13 
Petar Džaferović - trener U12 in vodja pionirskega pogona (U8 do U13) 
Teo Matović - trener U11 
Denis Husejnović - trener U10 
Alen Čoralić - trener U8 
Ivo Tahirović - trener vratarjev 
Marjan Grilj - pomočnik trenerjev U17, U17B in U19 
Rene Cetl - pomočnik trenerjev U14 in U15 
 
Želim si, da vsak pri sebi dobro razmisli, kaj je delal dobro, kaj pa morda slabo in poskuša narediti načrt, kako delati bolje. Nekatere stvari bodo vidne kmalu oziroma takoj, mnoge pa ne bodo tako očitne, vendar se bodo spremembe, ki so nujno potrebne, poznale na dolgi rok. Zavedamo se namreč, da nismo klub, v katerega bi mladi igralci prihajali sami od sebe. Prišli pa bodo, ker bomo dobro in načrtno delali v vseh selekcijah. Kar bomo v kratkem, vsekakor pred koncem treningov, tudi predstavili igralcem in staršem.
 
V ponedeljek ob zaključni pogostitvi igralcev sem se pogovarjal z igralci kadetov in mladincev, med katerimi se predvsem igralci letnika 1999 spogledujejo z možnostjo igranja profesionalnega nogometa. Kar so sanje vseh ali pa vsaj večine mladih nogometašev. Iskreno sem jim predstavil situacijo v slovenskem nogometu in jih predvsem opozoril na pasti, ki jih predstavljajo obljube raznih menedžerjev. Vsak seveda predstavlja in ponuja svojo zgodbo, ki jo ni vedno lahko preveriti. Obstaja pa eno dejstvo. Bistveno za razvoj nogometaša je igranje tekem in ustrezna minutaža. To pa je možno samo v primeru, da si igralca želi trener ekipe, v katero prihaja, hkrati pa je ta želja usklajena s politiko kluba glede razvoja mladih igralcev. Drugače so možnosti za igranje pičle in to je v zadnjih letih izkusilo veliko naših zelo dobrih igralcev, potem ko so končali z igranjem v mladinski šoli NK Interblock. Nekateri pa tudi prej, še posebej tisti, ki so odšli v najboljše klube, kjer pa so igrali malo ali skoraj nič.
 
Zelo podobna je situacija s prestopi v mladinskih selekcijah. Izjemno nadarjeni in perspektivni igralci, ki so na nivoju reprezentance, lahko ob primernem odnosu do treningov in tekem igrajo praktično v vsakem klubu. Vendar večina igralcev ni ta tem nivoju, kar ne pomeni, da tja ne morejo priti oziroma razviti svojega potenciala. Za to pa potrebujejo odlično strokovno vodenje, marljivo delo in nekaj sreče, da se ognejo poškodbam. Tukaj mislim na srečo pri poškodbah, ki so posledica udarcev v dvobojih. Večina ostalih poškodb, predvsem mišic, vezi in sklepov je v glavnem posledica neustrezne telesne pripravljenosti ter slabe regeneracije, kamor spadajo hidracija, prehrana in počitek. Odlični telesni pripravljenosti z vseh naštetih vidikov bomo v novi sezoni namenili še posebno pozornost.
 
Posebno pozornost pa bomo namenili vsem igralcem tudi v smislu predstavitve modela treningov in igranja ter njihove vloge v ekipi. V kolikor se bo tekom priprav na novo sezono pokazalo, da posameznik ne bo sposoben konkurirati za mesto v ekipi, se bomo z igralci in starši pred koncem prestopnega roka pogovorili in predlagali ustrezne rešitve. V večini primerov to pomeni posojo igralcev v klube, kjer bodo imeli dovolj kakovostne treninge, predvsem pa veliko igralnih minut na tekmah. Za sodelovanje smo se dogovorili s sosednjimi klubi, ki igrajo v nižjem rangu tekmovanj. Dogovori pa potekajo tudi s klubi, ki so na višjem nivoju od nas.
 
Kot sem rekel na začetku sezone, govoriti je enostavno, nekaj narediti pa mnogokrat precej težje. Predvsem pa je zelo enostavno kritizirati iz varne razdalje, težje pa je soočiti argumente, daleč najtežje pa prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Zato si želim, da informacije, ki jih potrebujete za svoje odločitve, poiščete pri vodstvu kluba oziroma meni osebno. Vedno in povsod so najbolj škodljive za klub nepreverjene informacije.
 
Na tem mestu bi se rad tudi javno zahvalil vsem fantom, trenerjem in ostalim delavcem v klubu za požrtvovalno delo do konca sezone. Moram pa priznati, da sem razočaran nad zelo nerednim plačevanjem vadnin s strani mnogih staršev, čemur se bomo tudi posebej posvetili v teh dneh, ko bomo žal morali pošiljati opomine. Mnogi veliko pričakujejo od kluba, ne zavedajo pa se, da so za delovanje pomembni vsi prihodki, od katerih vadnine predstavljajo slabo polovico. Prav tako sem zelo razočaran nad odzivom pri pozivu staršem, da se včlanijo v klub in enkrat letno dodatno prispevajo 20 EUR ter s tem pomagajo delu kluba. Včlanilo se vas je manj kot je prstov na obeh rokah.
 
Za konec sezone oziroma za uvod v novo naj bo tole z moje strani tokrat dovolj.
 
Športni pozdrav,
 
Igor Pušnik
 
 

NK Interblock

Tesovnikova 54, 1000 Ljubljana
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
ID številka za DDV: SI 95605746
Matična številka: 5241308000

Socialna omrežja