Dramatična zmaga v Ihanu

26 Marec 2017 Objavil: 

Interblock je v 25. krogu RLL slavil v gosteh pri Ihanu z 2:1.

RLL: Ihan : Interblock 1:2 (1:1)

Strelci: 0:1 Zorić 26/11-m), 1:1 Seferović (40), 1:2 Pušnik (88/11-m)

Interblock: Mrežar, Vrečič, Muratagić, Svilar, Simeunović (83. Karamatić), Frelih, Zorić (71. Vrhovac), Sych (90. Osmičević), Kregar (46. Bašić), Pušnik, Rajković (68. Velić); trener: Konjević

Na zelo težkem in neravnem igrišču v Ihanu je Interblock prišel do tesne zmage v končnici tekme. Tako so varovanci trenerja Sanela Konjevića prišli do prve zmage v drugem delu sezone.

Prvi so na tekmi zapretili domaže v šeti minut, ko je po odbiti žogi mimo gola streljal Luka Piskar. Prva dva zaključna strela gostov iz Ljubljane sta sledila kmalu, v 13. minuti je Branko Svilar streljal mimo vrat, minuto kasneje pa France Frelih od daleč čez gol.

Po dobre pol ure pa enajstmetrovka za IB. Globinsko podajo je proti vratom nasprotnika poslal Matej Vrečič, do žoge je prišel Nejc Pušnik, ki so ga domači podrli v kazenskem prostoru. Enajstmetrovka za goste, uspešen izvajalec je bil Haris Zorić. Zanj je bil to prvi gol v majici Interblocka.

Venda pa Ljubljančani niso zadržali prednosti do odmora. Domači so najprej so bili domači izenačenju blizu v 38. minuti, ko se je s strani sam v kazeneskem prostoru znašel Nik Rahne, a je streljal mimo vrat. Le dve minuti kasneje pa je po hitro izvedenem prostem strelu v kazenski prostor ušel Matic Seferović, obkrožil vratarja Domna Mrežarja in izenačil rezultat.

V drugem delu bolj podjetna predstava Interblocka, največ pa seje dogajalo v zadnjih 20 minutah. Najprej lepa priložnost za Oleksandra Sycha, ki se je po odbiti žogi s strani znašel sam pred domačim vratarjem, a ga je nastreljal. Tri minute kasneje je po samostojnem prodoru od daleč čez gol streljal Nejc Pušnik, v 78. minuti pa je sledila še ena lepa gostujoča akcija. Pušnik je lepo odigral na desno stran proti Amirju Bašiću, ta je pobegnil in lepo podal pred vrata, tam se je za strel nameščal Sych, a je žoga na neravnem igrišču grdo odskočila in zaključek je bil nenevaren za domača vrata.

Kljub temu pa so Ljubljančani v izdihljajih tekme prišli do polnega izkupička. Prodorni Alex Velić, ki je v igro vstopil v drugem delu, je po preigravanju ušel v kazenski prostor, kjer so ga domači podrli. Z bele točke je zanesljivo za zmago zadel Pušnik.

Velja omeniti, da je tokrat pvič za člansko ekipo nastopil 18-letni Alan Muratagić, ki je odigral dobro tekmo na položaju levega bočnega branilca.

Foto: SPS

NK Interblock

Tesovnikova 54, 1000 Ljubljana
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
ID številka za DDV: SI 95605746
Matična številka: 5241308000

Socialna omrežja