V Kočevju konec niza

21 May 2017 Objavil: 

V 20. krogu Regionalne Ljubljanske lige je Interblock izgubil proti Kočevju s 3:2.

RLL: Kočevje : Interblock 3:2 (2:1)
Gačić (7), Babić (28, 85/11-m); Kregar (32), Svilar (60)

Interblock: Mrežar, Vrečič (54. Strajnar), Babnik, Drevenšek, Svilar, Frelih (70. Sych), Filip, Zorić (54. Perko), Kregar (84. Osmičević), Kunič (81. Vrhovac), Pušnik; trener: Konjević 

Interblockov niz sedmih tekem brez poraza se je na nesrečen način končal v Kočevju, kjer je IB po strogo dosojeni enajstmetrovki za domače klonil v končnici tekme.

Že na začetku pa bi moralo biti vse drugače. Gostje iz Ljubljane so zapravili dve imenitni priložnosti prek Nejca Pušnika in Oskarja Kregarja, preden so gostitelji v 7. minuti povedli z ogromno sreče. Od daleč je streljal Marko Gačić, na razmočenem igrišču pa je spodrsnilo vratarju Domnu Mrežarju in žoga je na presenečenje vseh končala v mreži.

IB je potem pritiskal za izenačenje, lepo priložnost je imel po odbiti žogi Kregar, a je streljal mimo. Kočevje je potem prednost povišalo v 28. minuti, ko je po hitrem protinapadu podajo z desne strani v gol spremenil Miha Babić. Zaostanek so gostje znižali v 32. minuti, ko je pred vrata podal Luka Filip, tretjič na zadnjih dveh tekmah pa zadel Kregar. Štiri minute kasneje je po kotu z glavo streljal še Pušnik, a je bil domači vratar na mestu.

V drugem delu so bili domači v 53. minuti blizu tretjemu golu, a je Babić zadel le vratnico. Kazen je sledila nekaj minut kasneje, s prostega strela je pred gol žogo poslal debitant Domen Kunič, tam pa je najbolje reagiral branilec Branko Svilar in s prvim golom v sezoni zadel za 2:2. 

V 73. minuti je imel Interblock veliko priložnost za preobrat. V prostor je podal Franci Perko, Kregar pa je žogo že poslal mimo domačega vratarja, a jo je še pred golovo črto izbil eden izmed domačih branilcev in preprečil vodstvo gostov. Domači pa so z veliko sreče v končnici prišli do zmage, po zelo strogo dosojeni enajstmetrovki je drugič na tekmi zadel Babić, pa čeprav je bil Mrežar zelo blizu in bi strel skoraj ubranil.

Nesrečen poraz pušča grenak priokus, veseli pa dejstvo, da sta vnovič debitirala dva mlada igralca naše nogometne šole, 18-letni Domen Kunič je odigral 81. minut, 17-letni Franci Perko pa je v igro vstopil v 54. minuti. 

Interblock naslednji teden čaka zadnja domača tekma v sezoni, na Ježici bo gostoval Arne Tabor 69.

Foto: SPS

NK Interblock

Tesovnikova 54, 1000 Ljubljana
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
ID številka za DDV: SI 95605746
Matična številka: 5241308000

Socialna omrežja