SML/SKL: Slovo letnika 98 s petardo!

31 May 2017 Objavil: 

V 26. krogu SML in SKL zmaga in poraz Interblocka v Novi Gorici.

SML: Gorica : Interblock 1:5 (1:1)
Pušnik (21/11m, 59, 71), Panič Nardin (67/ag), Kosi (89)

Interblock: Cvijić, Čufurović (84. Vončina), Muratagić (78. Mohorko), Stariha Laban, Frelih, Drmaž, Filip, Bašić (84. Zupančič), Veselaj (84. Triler), Pušnik, Korica (73. Kosi); trener: Karapetrović

Za igralce rojene leta 1998 je bilo gostovanje v Novi Gorici zadnja tekma v mladinski ekipi. V zadnjem krogu je Interblock pokazal svojo moč in Goričane odpravil s 5:1.

Že v uvodu v srečanje so Ljubljančani dominirali in povedli v 21. minuti, ko je po prekršku nad Angelom Korico enajstmetrovko zanesljivo izvedel kapetan Nejc Pušnik. Domači so s sijajnim golom z razdalje izanečili in rezultat polčasa je bil 1:1.

V drugem delu pa se je IB povsem razigral. Pušnik je najprej v 59. minuti vrnil gostom vodstvo, po vmesnem avtogolu domačih pa je slabih 20 minut pred koncem zadel še za svoj hat-trick. Sezono je tako končal s 14 goli kot četrti strelec SML. Končni rezultat je potrdil kadet Anže Kosi, ki je na prvem nastopu za mladinsko ekipo lepo zadel z roba kazenskega prostora v 89. minuti. Poleg Kosija, ki je v igro vstopil v drugem delu, sta v pripravi ekipe za prihodnjo sezono tokrat prvič za mladince zaigrala tudi Anže Drmaž in Aldin Čufurović.

Mladinci so sezono končali na sedmem mestu.

SKL: Gorica : Interblock 2:1 (1:0)
Gantar (53)

Interblock: Krošelj (52. Lubej Fink), Delić (66. Stanonik), Gantar, Ahmetaj (52. M. Mitrović), Pajnkihar, Klančar, Cvijić, Vešner Tičić (52. D. Mitrović), Jusufagić (52. Dakić), Čož, Ostojić; trener: Lazić 

Kadetska ekipa je na zadnji tekmi v Novi Gorici doživela poraz, kar nekaj pozitivnih znakov pa so ponudili fantje, ki bodo nosili veliko breme v prihodnji sezoni. Tako sta celotno tekmo odigrala Mario Cvijić in Filip Nikola Osotjić, v drugem delu pa so v igro vstopili in jo zelo poživli še Gal Lubej Fink, Marko Mitrović in Darko Mitrović.

Po vodstvu domačih z 2:0, oba gola sta padla po kotih, je v 53. minuti po podaji Ostojića s strani prednost Gorice znižal Maks Gantar, ki je z bližine zadel z glavo. IB je imel do konca še nekaj priložnosti za izenačenje in točko, a so ostale neizkoriščene.

Sezono je ekipa tako končala na 11. mestu SKL.

Foto: SPS

NK Interblock

Tesovnikova 54, 1000 Ljubljana
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
ID številka za DDV: SI 95605746
Matična številka: 5241308000

Socialna omrežja